Berichtgeving Coronavirus

Voor actuele informatie over het Coronavirus en de verspreiding verwijzen wij u graag naar deze instanties door:

Gezondheidsklachten? Praktijk is telefonisch bereikbaar

De verwachting is dat de maatregelen in de zorg langer gaan duren. Misschien wilt u overleggen of u met bepaalde gezondheidsklachten kunt wachten of dat u toch een zorgverlener hierover wilt spreken. Neemt u dan telefonisch contact op met de praktijk. Bekijk de telefoonnummers op deze pagina.

Maatregelen op de praktijk

  • Om het besmettingsgevaar te verkleinen, verlopen veel afspraken telefonisch. Onze zorgverleners zien alleen nog patiënten op de praktijk waarbij het nodig is lichamelijk onderzoek te doen.
  • Op onze praktijken hebben wij speciale Coronavirus-spreekuren ingericht, waar patiënten met luchtwegklachten terecht kunnen. Deze spreekuren vinden plaats in aparte ruimtes op aparte tijden. Hierdoor komt u, indien u naar de praktijk gaat voor een niet-corona-gerelateerde klacht, niet in aanraking met mogelijke Coronavirus besmette patiënten.
  • Ook met patiënten die een chronische ziekte hebben als diabetes, hart- en vaatziekte of longaandoening zoekt de praktijkondersteuner telefonisch of via beeldbellen contact.

Mogelijke besmetting

Indien u vermoedt dat u het Coronavirus heeft is het belangrijk dat u niet naar de praktijk toe gaat in verband met mogelijke besmetting.

  • Blijf thuis bij een van de volgende klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden). U hoeft bij deze klachten niet naar de praktijk te bellen of getest te worden. Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft. Bel de praktijk indien u steeds zieker wordt of moeilijker ademt.
  • Bent u ouder dan 70 of heeft u een chronische ziekte? Bel dan direct onze praktijk als u koorts heeft (meer dan 38 graden) en hoest of moeilijk ademt.

WHO Health Alert 

De WHO (World Health Organization) heeft een WhatsApp aangemaakt met informatie over het Coronavirus. De huidige talen zijn: Engels, Arabisch, Frans en Spaans. Binnenkort zijn er meerdere talen beschikbaar, zoals Chinees en Russisch. De WHO Health Alert is te bereiken door 'hi' te appen naar +41 798 931 892. Het gebruik is gratis.