Bel de Praktijklijn

De Praktijklijn is iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur, tussen die tijd kunt u bellen voor bijvoorbeeld het maken van een afspraak. Als het GZA gesloten is en uw vraag niet kan wachten tot het volgende spreekuur, kunt u bellen met de Praktijklijn via 088 – 112 2 112. De medewerkers van de Praktijklijn helpen u met uw medische vragen.

Wanneer u de Praktijklijn belt, is het prettig als u uw COA-zorgnummer bij de hand heeft. Er volgt een keuzemenu. Door het maken van een keuze kunnen wij u beter te woord staan. Als het nodig is, schakelen we een tolk in. Bij de Praktijklijn werken doktersassistenten die altijd met een huisarts kunnen overleggen. De doktersassistent helpt u met uw vraag of probleem. Indien nodig, maken ze een afspraak met een zorgverlener voor u. Wanneer u wordt doorverwezen naar een andere zorgverlener, zal de Praktijklijn voor u een afspraak maken bij de desbetreffende zorgverlener. U ontvangt een sms of een e-mail wanneer deze afspraak gepland is.

Wat te doen bij spoed?

Is er sprake van een levensbedreigende situatie of heeft u snel medische hulp nodig? Dan kunt de Praktijklijn bellen via 088 – 112 2 112. Druk op 1 voor spoed. De medewerkers van de Praktijklijn helpen u zo snel mogelijk. Nummer 1 kiest u alleen bij medische spoedgevallen. In andere situaties vragen wij u om het bandje verder af te luisteren.