Internationaal vaccinatiebewijs of herstelbewijs

Vanaf maart 2022 kunnen wij geen Nederlandse vaccinatiebewijzen meer afgeven. Deze worden namelijk niet meer in Nederland gebruikt. Wel is het mogelijk om een internationaal vaccinatiebewijs te ontvangen voor gebruik in het buitenland. Er zijn verschillende manieren om een internationaal vaccinatiebewijs of herstelbewijs aan te vragen:

CoronaCheck-app

De beste manier om een bewijs van uw COVID-vaccinaties te krijgen of een herstelbewijs is via de CoronaCheck-app. Hiervoor heeft u het volgende nodig:

  • Een smartphone
  • Een BSN-nummer
  • Een DigiD-account
  • U moet toestemming hebben gegeven voor het delen van uw vaccinatie informatie met het RIVM

Download de app via www.coronacheck.nl/en/

Papieren vaccinatiebewijs of herstelbewijs

Indien het voor u niet mogelijk is om via de CoronaCheck-app uw bewijs te ontvangen, kunt u een papieren bewijs aanvragen. Vul het onderstaande formulier in. Of vraag bij COA of GZA om een papieren formulier. U kunt het formulier ingevuld hier weer inleveren.

U ontvangt binnen 21 dagen uw vaccinatiebewijs of herstelbewijs per post.

Let op:

GZA mag alleen een vaccinatiebewijs afgeven als je minimaal 1 vaccinatie in Nederland hebt ontvangen. Indien je al je vaccinaties in het buitenland hebt ontvangen is het GZA wettelijk verboden om een vaccinatiebewijs af te geven. Meer informatie hierover kunt u vinden op deze pagina van de Nederlandse overheid.

GZA mag alleen een herstelbewijs afgeven als je in Nederland met een PCR-test positief bent getest op corona.