Preventiemedewerkers stellen zich voor

Wie zijn ze, wat doen ze en waarvoor benader je ze?

Met veel enthousiasme zijn er eerder dit jaar vier medewerkers begonnen in de rol van preventiemedewerker binnen GZA. Met het certificaat Preventiemedewerker op zak hebben ze regelmatig overleg met bijvoorbeeld de ARBO-commissie. Daarnaast zijn ze met regelmaat op locatie te vinden voor het oppakken van openstaande issues met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de medewerkers. Maar wie zijn eigenlijk de preventiemedewerkers, wat doen ze binnen deze rol en waarvoor kan je ze benaderen? Op die vragen, en meer, geven de preventiemedewerkers antwoord in dit artikel.

Veelgestelde vragen over de zorg voor asielzoekers

In één oogopslag antwoord op de meest gestelde vragen over onze dienstverlening

Hoe is de zorg voor asielzoekers in ons land geregeld? En waarom? Welke problemen zijn er? Hoe zien de cijfers eruit? Dit en meer op onze nieuwe 'FAQ'-pagina. 

De praktijk - Deel 2

Rob Jansen van de LHV

Huisarts Rob Jansen is voorzitter van het adviesorgaan voor asielzoekers van de Landelijke Huisartsen Vereniging. Hij werkt al dertig jaar in de huisartsenzorgverlening aan asielzoekers.

De praktijk - Deel 1

Inez van Bree uit Ter Apel

Inez van Bree werkt nu acht jaar als praktijkverpleegkundige bij GZA op instroomlocatie Ter Apel. Ze gaat naar eigen zeggen nooit met pensioen: daarvoor is het werk simpelweg te leuk.